بدجوری هوس (( صبور ))کرد ام اما به علت گرانی و کمبود اون حتی در محله های خوزستانی نشین بندرعباس تصمیم گرفتم به صورت مجازی بخورم .
به همین مناسبت به عنوان یادبودبرای نسل این ماهی با ارزش واصیل اروند که بسیاری هم شهید داده ونسلش هم در حال انقراض مثل خیلی از چیزای اصیل دیگه خوزستان
به معرفی این ماهی لذیذ به دوستان بندرعباسی می پردازیم.
عکس اروبلاگ http://www.abadanphotoblog.blogfa.com است.
((هیچ کس به درستی نمیتواند نظر بدهد که نام این ماهی را با «س» باید نوشت یا با «ص» هر چند گروهی دلیل آوردهاند که چون خوردن این ماهی به صبر زیاد نیاز دارد پس باید آن را صبور نوشت.
صبور به ضم «ص» ماهیای است که در تنور، فر یا روی منقل پخته میشود و هیچکس تا کنون این ماهی را به روش دیگر ماهیها در ماهیتابه سرخ نکرده، اگر کسی این کار را کرده باشد مسلماً یک غیرجنوبی بوده که انواع ماهی را نمیشناسد.
ماهی صبور را به شکل درسته در بازار میفروشند، به عبارتی این ماهی را هرگز تکه تکه نمیکنند، فقط محتویات شکمش را با مهارت خارج کرده و میشویند.
مخلوطی از سیر، پیاز، سبزی ماهی و آب تمر هندی را به شکم ماهی میمالند و آن را در تنور میگذارند تا پخته شود، این روزها در غیبت تنور از فر هم استفاده میکنند، پیشتر از این گروهی نیز صبور را در توری کباب میگذاشتند و روی ذغال کباب میکردند.
خوردن صبور آداب ویژه دارد، معمولا برای هر نفر یک ماهی آماده میکنند و آنرا در سینی گرد کوچکی روی سفره، مقابلش میگذارند، صبور حتی سر سفره هم تکه تکه نمیشود.
جنوبیهای اصیل تمام گوشت ماهی را به راحتی از پوست جدا میکنند و پوست ماهی را درسته کف سینی برجای میگذارند، شما هم بهتر است به دستهای میزبانتان اعتماد کنید و از او بخواهید که ماهیتان را پاک کند. یادتان باشد بعد از خوردن ماهی صبور دم کرده چای با لیمو عمانی بخورید.))
نوش جونتون
سلام
ممنون مطلب خوبی بود
شاد باشی
مرسی که آمدی ضیافت ما را رنق دادی .ماهی هم نوش جونت ..
از این که به فک و فامیل ما لطف داری ممنون . هر چند قصد بدی داری.
راستی هیچ میدونی اواخر اردیبهشت تو بندر زمان فرار کردن جوجه گنجیشکای شیطون و کنجکاو ار لونشونه . کار ما هم این چند رو شده به کلودنگ برگردوندن گنجیشکای لخت از پر
قربانت وباشد روزی هم برا تو یادبود بگزاریم اونم از نوع جشنواره یش واقعا احساس می کنم جیغ های که تو گلوم در حال رها شدن ... اردی بهشت ماه خوبی...ه
غذای سنگینی بود مو نیاز عجیبی به چرت عصرونه دارم اگه بیدار نشودم به نه نه بگو پسرت فدای ماهی صبور شد.
فدایی خوب ومنصفانه ی به نظر می رسه دوست خواب آلو
مث نجف یه آشپزی بده بیرون کتاب. من و آبودان و جان میکنیم نوش و پوسا پوست.
روی پیشناده ات فکر می کنم.
سلام
ممنون از تو
ممنون بابت معرفی صبوریها
ممنون بابت ............................
خواهش دارم دوس خوبم
طعران عمو واقعا عجیب
امو واژه چسبناکی از کلمه ن
.تاجای که امکان داره سعی کن تابلو نشی .می ترسم بلوتوث زودتر از خودت برسه .کهره جون
یه تور ببر بچه ها رو آبودان به صرف صبور...یا یه تور صبور با خودت از اونجا بیار اینجا به صرف بچه ها
با اولی موفق ترم .جون با عظمتی که آبودان داره فکر کنوم اونجا همه صبور بادشون بره
از موسیقی هایی که حس غم انگیز دارن و ادم رو یاد بدبختی هاش در گذشته میندازه بدم میاد.(برو حالش ببر)
گذشته دیگه گذشته گذشته این قصه ها بازی سرنوشت شکرش که حالا بهشته بهشته کاشونه ما
سلام
ما هم به ساتان افتخار میکنیم
خوشحال شدم بهمون سر زدی
در ضمن من یه جنوبی اصیل سربندری هستم ولی یه بار دیدم که همسایمون صبور رو قلیه کرد!!!! (حالم به هم خورد)
در ضمن من عقیده دارم صبور رو باید با س نوشت درحالیکه خودم با ص مینویسم. نوستالوژیک بازی خوبی باد
بای
سرک کشیدن تو دیگه همسایه هم خود قصه دارد.
و همان که سر از درات آشپزی زده - بایدی که منتزر کتاب باشیم ها؟! این هم نوعی تخلیه زنانه گی باشد است - ها- مسل همه چیز که به تبی ات اش می خور اد - اوه باز حرف می شیم تا افتزاح کنم کلمه را
دیر خانش نی ما
ها خوب
نوع نگارش خاصی داری . ترکیب از ادبیات فاخر و ادبیات بندرعباس . باما باش
نمیدونی جنوبیا اگه ماهی ببینند دلشون لک می زنه واسه اون منم که خیلی شکمو ام پس دختر خوب دیگه این چیزا رو در دید همگان نزار باشه ؟!!!(شوخی کردم ) خیلی خیلی خوب بود